Învață-l să își îngrijească dinții

Fii curat și ordonat
Ah! Oare te simți vreodată mai vinovată decât atunci când dentistul îți spune că piticul tău are o carie? E aproape sfâșietor. Nu te simți vinovată – se mai întâmplă. Iată câteva moduri prin care poți evita apariția lor.
Învață-l să își îngrijească dinții

O igienă dentară bună începe devreme și ar trebui să fie distractivă! Vorbește cu micuțul tău despre alimentația sănătoasă pentru un zâmbet strălucitor. Încearcă să îl convingi să bea cât mai multă apă, lasă sucul pentru ora de masă și băuturile dulci doar ca desert dacă e posibil.
Arată-i copilului mișcări circulare și de înainte-înapoi, punând pe periuță pastă de dinți specială pentru copii cât un bob de mazăre. Nu uita de dinții din spate! Va trebui să îi arăți și cum să scuipe pasta de dinți în loc să o înghită – mai ales când unele paste de dinți au o aromă gustoasă! Majoritatea copiilor vor avea nevoie de ajutor – sau măcar supraveghere – la curățarea dinților până la vârsta de șapte sau opt ani. Este o sarcină importantă – trebuie să o facă corect!
Iată câteva trucuri: dacă nu sunt dornici să își curețe dinții, încearcă să afli motivul. Dacă nu le place pasta de dinți, sugerează-le să pună mai puțină sau încearcă o aromă nouă – sunt atâtea variante! Vorbește despre eroii lui care au o dantură frumoasă, ca de exemplu: „Nu ți-ar plăcea ca dinții tăi să fie albi și strălucitori ca ai lui Woody din Toy Story?”
Ața dentară poate fi un pic mai dificilă – probabil va trebui să îi ajuți până la opt ani. Te-ai gândit să încerci suporturi pentru ață dentară, care sunt special create să îl ajute pe micuț (sau pe tine!) să ajungă în spatele dinților?
Transformă curățatul dinților într-un joc! Jucați-vă împreună! Puteți cumpăra periuțe de dinți care licăresc sau cântă pentru ca piticul să știe cât timp durează periajul. Sau, mai simplu, folosește un cronometru colorat pentru fiert ouă sau un temporizator. Dacă știu ei când să se oprească fără să le spui tu, vor simți că au control.
Poate fi dificil să înveți copiii despre igiena dentară corectă când dulciurile și băuturile cu zahăr sunt gustoase și tentante, dar nu te lăsa! Zâmbetul lor frumos va fi răsplata ta (și a lor).
Tu cum asiguri sănătatea dentară a copiilor tăi? Ne-ar plăcea să auzim sugestiile tale!


Fă ordine în cameră: vopsește & confecționează cutii

Fă ordine în cameră: vopsește & confecționează cutii

Află mai multe
De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

De ce e așa dezordonată camera copilului meu?

Află mai multe