Cum să te joci cu copiii tăi

Fii activ
Ești un adult matur – așa că uneori poate fi dificil să intri în mintea unui copil și să îți amintești cum se joacă! Iată câteva sugestii simple despre cum te poți distra cu copiii tăi.
Cum să te joci cu copiii tăi

Nu trebuie să aveți ieșiri costisitoare sau să îi cumperi cea mai nouă jucărie copilului tău pentru a vă distra împreună. Cele mai distractive activități pentru copiii mici sunt acelea creative care au loc acasă.

Puteți aduna haine vechi, să goliți cutii și pahare de iaurt și să dați frâu liber imaginației pentru a vedea ce puteți crea! Poți ajuta copilul să găsească jucării în natură precum castane sau scoici. Bonusul este că aveți două activități în una – căutați materiale și apoi hotărâți ce veți face cu ele!
Nu uita că cele mai frumoase jocuri nu au nevoie de materiale! Încercați jocuri clasice precum de-a v-ați ascunselea, de-a prinselea. Pot fi jucate și înăuntru cu copii de toate vârstele – ceea ce înseamnă că și frații mai mari se pot implica! Pe lângă faptul că petreceți timp de calitate împreună, copiii vor învăța multe lecții valoroase precum să stea la rând, să învețe să numere, își vor îmbunătăți abilitățile verbale și sociale si le va crește încrederea în sine.

Implică-i pe copii în planificarea activităților – puteți concepe un proiect artistic împreună. Nu numai că îi va încuraja să devină ingenioși, dar le va reține mai mult interesul și vor fi mândri de rezultat!

Nu te simți vinovat dacă nu ai întotdeauna timp să te joci cu ei – mulți dintre noi au multe de făcut! Încearcă tehnica „Doar un minut”. Spune-ți ție (și lor!) că te poți juca doar un minut – pentru că apoi ai altceva de făcut. Așa ei se vor bucura de atenția ta, tu nu te vei mai simți copleșit de nevoia de joacă, iar copiii vor învăța gradual să se joace și fără adulți.

Vouă ce jocuri și activități vă plac? Împărtășește-ne și nouă!


Cursa lui Dino cu obstacole

Cursa lui Dino cu obstacole

Află mai multe
Ajutor! Copilului meu nu îi place sportul!

Ajutor! Copilului meu nu îi place sportul!

Află mai multe