Cum convingem copilul să meargă la culcare?

Odihnă și visare
„E ora de culcare deja? Dar, mami! Nu sunt obosit!” Sună cunoscut? Pun pariu că da! Stabilirea unei rutini înainte de culcare este fundamentală pentru a ajuta copilul să se pregătească pentru somn. Iată câteva sugestii pentru acest obicei zilnic important.
Cum convingem copilul să meargă la culcare?

Cu o oră înainte de culcare, fă ceva relaxant – nu alerga de colo colo și nici nu dansa!
Încearcă să urmezi aceeași rutină – stabilește ora de culcare și ține-te de ea – copilul dacă știe la ce să se aștepte sunt șanse mai puține să se opună.
Un alt sfat: asigură-te că ultima parte din rutină are loc în camera lor. Încearcă o poveste de adormit copiii, un cântec sau pur și simplu învelește-l cu pupici. Fă din camera copilului un refugiu odihnitor, astfel încât ei să se simtă pregătiți emoțional pentru somn.
Unii copii adorm mai greu decât alții. Dacă micuțul tău se chinuie să adoarmă, o muzică plăcută sau poate o lampă care proiectează steluțe pe pereți l-ar putea ajuta.
Pe alți copii i-ar putea ajuta exercițiile de respirație sau meditația ghidată.
Dacă micuțul tău este îngrijorat să rămână singur, spune-i că îl vei verifica o dată la fiecare cinci-zece minute – așa s-ar putea simți mai în siguranță. Înainte să îți dai seama, vizitele tale vor fi din ce in ce mai rare și inutile!
Tu cum îi ajuți pe copiii tăi să meargă la culcare? Ne-ar plăcea să știm!


Alungă visele urâte cu propriul prinzător de vise

Alungă visele urâte cu propriul prinzător de vise

Află mai multe
De ce copiii mei nu pot fi prieteni?

De ce copiii mei nu pot fi prieteni?

Află mai multe