Convinge-ți copiii să mănânce legume

Mănâncă corect
Ai obosit să le tot spui copiilor să își mănânce legumele? Nu mai funcționează nici trucul când ascunzi broccoli? Iată câteva sfaturi practice care îi vor ajuta să cunoască și să iubească legumele!
Convinge-ți copiii să mănânce legume

Transformă gătitul într-o joacă – arată-le copiilor cum să prepare rețete sănătoase folosind fructe și legume. Lasă-i să se implice cât de mult pot ei – pot zdrobi cartofii sau să ungă untul pe pâine.

Te-ai gândit să folosești diferite legume colorate pentru a face fețe amuzante pe farfurie? O roșie cherry în loc de nas, felii de dovlecei pentru ochi și boabe de piper pentru păr.
Încearcă să servești legume în diferite moduri: supe, piureuri dulci, raw smoothie cu fructe și miere de albine pentru a-l îndulci, cartofi crispy sau wedges. Poți face la blender și sucuri noi – amestecă câteva frunze de spanac, o banană, un măr și un suc de fructe. Servește-l rece într-un pahar înalt cu pai!
Copiii iubesc finger food – taie niște morcovi, castraveți și alte legume colorate în fâșii și pregătește alături un dip sănătos precum humus, salată de vinete sau icre.
Mulți copii dau la o parte anumite legume din cauza texturii lor – poți încerca să lași unele legume crude (bineînțeles, ai grijă să nu prezinte pericole de sufocare pentru copiii mai mici). Ai încercat vreodată să faci cu un spiralizer „spaghetti” din dovlecei sau morcovi? Este rapid, simplu și foarte sănătos.

Este ușor să strecori legume extra în sosuri de roșii fără ca ei să își dea seama – spanac proaspăt sau congelat sau puțină mazăre funcționează perfect. Poți adăuga în sucul de mere și suc de morcovi – îl poți congela și ai înghețată pe băț – miam! Morcovul și sfecla roșie sunt delicioase în brioșe, prăjituri și pâine – piticii tăi nici nu vor observa că sunt acolo.

Uite o idee bună – poate încerci să cultivi câteva legume. Nu ai nevoie de o grădină – un ghiveci la fereastră e de ajuns! Odată ce copilul te ajută să uzi un dovlecel sau o roșie (de exemplu), pe măsură ce planta va crește, el va fi curios să vadă ce gust are!

Ție îți este greu să îi faci pe copiii tăi să mănânce? Tu ce faci ca să îi convingi? Ne-ar plăcea să auzim ce trucuri folosești!


Creează-ți propriile șervete de masă

Creează-ți propriile șervete de masă

Află mai multe
Hrană pentru minte: Convingem copiii să încerce alimente noi

Hrană pentru minte: Convingem copiii să încerce alimente noi

Află mai multe