Activitatea anterioară

Transformă treburile casnice într-o joacă pentru copiii tăi!

Următoarea activitate
Mănâncă corect Mănâncă corect
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Treburile casnice nu trebuie să fie plictisitoare! Această activitate arată copiilor că a face curățenie înseamnă muncă de echipă și că poate fi distractiv. O diagramă simplă cu sarcini amintește fiecăruia când i-a venit rândul. Încearcă să eviți recompensele externe astfel încât copilul să înțeleagă importanța ajutorului său.

Transformă treburile casnice într-o joacă pentru copiii tăi!
Transformă treburile casnice într-o joacă pentru copiii tăi!

Ai nevoie doar de:
- hârtie groasă sau carton – o bucată mai mare & o bucată mai mică
- o riglă
- markere colorate
- foarfecă
- adeziv refolosibil

 

Pasul 1: Pe o bucată mare de carton desenează un tabel cu cele 7 zile ale săptămânii.

Pasul 2: Taie dreptunghiuri mici de hârtie & colorează-le în culori drăguțe – unul pentru fiecare membru al familiei. Și părinții vor avea sarcini!

Pasul 3: Taie bucăți și mai mici de hârtie și colorează pe ele steluțe sau fețe zâmbitoare. Le vei câștiga dacă vei face o treabă bună. Fă și câteva fețe triste, în caz că cineva e mai leneș!

Pasul 4: Pune adeziv refolosibil pe spatele alor tăi și desemnează câte o persoană în fiecare zi a săptămânii. Competiția distractivă poate să înceapă! Când Dino este desemnat luni, înseamnă că are sarcina de a curăța masa luni. Următorul e de serviciu marți și tot așa. Pune tabelul într-un loc unde poate fi văzut cu ușurință – ce zici, pe frigider?

Pasul 5: Când faci o treabă bună vei primi o față zâmbitoare pe tabel. Fă o treabă FOARTE BUNĂ și vei primi o stea. Puturos? Oh nu! Față tristă, îmi pare rău. La sfârșitul săptămânii, numără toate zâmbetele și stelele – câștigătorul va primi un premiu! Ce spui de o poveste în plus la culcare sau o ieșire specială în oraș?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!