Ajutor! Copilului meu nu îi place sportul!

Fii activ
Cu toții știm că mișcarea regulată este importantă pentru sănătatea noastră, dar dacă copilului tău nu îi place sportul? Nu te îngrijora – sunt multe alte opțiuni pentru a-l menține în formă. În orice caz, independența implică să aleagă de mic între diferite opțiuni sănătoase. Iată o compilație de idei care te-ar putea ajuta.
Ajutor! Copilului meu nu îi place sportul!

Nu forța copilul să facă un sport care nu îi place – probabil nu e cel potrivit pentru el.

Poate că preferă să se dea cu rolele, să danseze sau să sară pe trambulină – majoritatea copiilor le place să sară! Multe cluburi sportive au ziua porților deschise sau sesiuni de probă. Încearcă cât mai multe sporturi și în scurt timp vei câștiga potul cel mare. Fii entuziastă în legătură cu activitățile fizice. Dacă e o zi însorită, propune familiei să faceți o drumeție. Vânătorile de comori, sau versiunea lor modernă „geocaching”, sunt activități distractive în aer liber.
Dacă copilul tău preferă să stea în casă sau dacă plouă, jocurile video active îl vor pune în mișcare.

Un alt sfat, ar fi ca în loc să lauzi succesul copilului – asta îl poate face anxios când vine momentul să repete performanța – laudă-i efortul depus în acel sport și făcând asta, copilul va fi mult mai motivat să depună și mai mult efort data viitoare.

Spune ceva de genul: „Uau, chiar ai alergat tare după mingea de fotbal astăzi!” - dar fă cumva să fie clar că nu contează dacă nu a dat gol. Empatizează cu dificultățile lui: „Nu este ușor să ții minte pasul acela de dans, îl voi repeta cu tine acasă.” Plăcerea este cheia. Amintește-i de ce e importantă mișcarea: „Este distractivă și te face mai puternic!” Sporturile tradiționale nu sunt pentru oricine – unii copii sunt fericiți doar dacă aleargă de colo colo sau merg cu bicicleta. Atâta timp cât fac orice fel de mișcare, nu ai motive de îngrijorare.
Poți, de asemenea, să participi la activități sportive alături de copilul tău. Mergeți pe bicicletă la școală împreună, jucați tenis în parc sau mergeți la patinoar. Verifică dacă aveți în cartier Clubul Familiei și dacă vă puteți înscrie și planifică activități pentru weekend acolo. Ideea principală este să îți faci timp să faci mișcare împreună cu copilul tău pentru a-l incita să își dezvolte un interes mai profund pentru activitățile fizice și sportive.


Așteptîm să ne împărtășim ideile voastre!


Cursa lui Dino cu obstacole

Cursa lui Dino cu obstacole

Află mai multe
Cum să te joci cu copiii tăi

Cum să te joci cu copiii tăi

Află mai multe