Fii activ Fii activ
 • Joc
  Joc
 • duration
  30 min
 • În interior & în aer liber
  În interior & în aer liber
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Această versiune a unui joc clasic este o modalitate superbă prin care copiii își pot dezvolta abilitățile spațiale și conceptuale. Oh, este și foarte distractivă!

Baba oarba cu Dino
Baba oarba cu Dino

Pentru această activitate ai nevoie doar de:
- +3 jucători
- O eșarfă mică

Lui Dino îi place la nebunie să se joace „De-a baba oarba„ - și desigur, fiind un dinozaur, are nevoie de mult spațiu pentru a alerga de colo colo. Pe de altă parte, ființele umane pot juca acest joc într-un spațiu mai restrâns.
Pentru acest joc ai nevoie doar de o eșarfă mică pentru a lega la ochi unul din jucători. Leagă această eșarfă în jurul capului și acoperă-i ochii (pentru a nu vedea). Dar asigură-te că nasul nu este acoperit ca să poată respira, desigur!
Pentru a confuza mai tare lucrurile – și pentru un plus de distracție – poți învârti „jucătorul orb” de 3 ori ca să nu își dea seama unde sunt ceilalți.
Obiectivul jocului este ca persoana legată la ochi (în acest caz dinozaurul) să prindă pe unul dintre jucători. Când cineva este prins, cel legat la ochi trebuie să-i ghicească numele identificându-l prin atingere. Dacă ghicește numele greșit, trebuie să elibereze prada și să continue legat la ochi până când prinde pe cineva pe care îl POATE identifica!

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!