Activitatea anterioară

Gestionarea furiei: Învățăm să denumim sentimentele negative

Următoarea activitate
Exprimă-te Exprimă-te
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Deseori, copiii nu înțeleg sentimentele puternice pe care le au. Această activitate te ajută să echipezi copiii mici cu abilitatea de a denumi sentimente precum furie sau tristețe; de a le recunoaște ca stări tranzitorii către alte sentimente mai confortabile.

Gestionarea furiei: Învățăm să denumim sentimentele negative
Gestionarea furiei: Învățăm să denumim sentimentele negative

Ai nevoie doar de:
- O coală mare de hârtie albă
- Foarfecă
- Carioci

Pasul 1: Decupează dintr-o hârtie albă câteva forme dreptunghiulare. Vorbește cu copilul tău și faceți o listă cu sentimente frumoase și sentimente mai puțin frumoase.

Pasul 2: Folosește-ți imaginația pentru a desena simboluri caracteristice fiecărui sentiment identificat și fă un simbol pe fiecare dreptunghi. Felul în care desenezi sprâncenele și gura te ajută să creezi o emoție. O încruntare cu susul în jos devine un zâmbet etc.

Pasul 3: Să ai cartonașele pregătite pentru momentele acelea zilnice cu reacții puternice. Îi poți arăta copilului cartonașul abia după ce s-a calmat. Poți identifica ce simbol indică sentimentul pe care tocmai l-ai avut?

Pasul 4: Odată ce ai denumit sentimentul și copilul tău i-a identificat simbolul, poți scăpa de sentiment, dacă simți că este cazul, rupând hârtia sau mototolind-o. Spune „pa, pa furie!” sau „pa, pa tristețe” în timp ce faceți asta împreună. Păstrați cartonașele rămase pentru când va mai fi nevoie; fă altele atunci când ai rămas fără. Ține minte că raționalizarea, conștientizarea și comunicarea sunt foarte importante în acest proces.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!