Activitatea anterioară

Meserii pe pământ, pe apă și în aer

Următoarea activitate
Mersul la școală Mersul la școală
 • Joc
  Joc
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Acest joc prezintă diferite locuri de muncă și face cunoștință copiilor cu meseriile pe care bărbații și femeile le au. Făcându-și o idee cu ce se ocupă adulții, vor începe să se gândească la ce vor să fie atunci când vor fi mari.

Meserii pe pământ, pe apă și în aer
Meserii pe pământ, pe apă și în aer

Ai nevoie doar de:
reviste, ziare, carton, foarfecă, lipici, carioci, foi de hârtie A4

Pasul 1: Ce tipuri de meserii știi? Poartă uniformă (să zicem, un halat alb pentru doctori, o bonetă mare pentru brutar sau pantaloni și jachetă închise la culoare pentru un polițist)? Ce crezi că fac toată ziua la serviciu acei bărbați și acele femei? Ce spui dacă l-ai desena pe Dino în diferite uniforme și i-ai pune pe părinți să ghicească ce tip de slujbă are? Odată ce te-ai gândit la toate astea, cu ajutorul unui adult, decupează 12 bucăți de hârtie albă.

Pasul 2: Caută niște ziare și reviste și decupează din ele sau pur și simplu desenează pe bucățile de hârtie 4 meserii pe apă (scafandru, pescar, marinar sau salvamar), 4 meserii în aer (însoțitor de zbor, astronaut, pilot sau parașutist) și 4 meserii pe pământ (fermier, pompier, profesor, brutar). Dacă nu ai reviste, nicio problemă! Poți căuta cu părinții pe internet și poți printa imagini cu meserii diferite.

Pasul 3: Pregătește trei hârtii A4, desenează pe prima un cer frumos, un oraș aglomerat înconjurat de câmp pe a doua și un ocean pe a treia foaie.

Pasul 4: Potrivește cartonașele cu decorul corespunzător. De ce nu desenezi și meseriile părinților tăi?

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!