Activitatea anterioară

Sunt fericit, sunt trist: calendarul sentimentelor

Următoarea activitate
Mersul la școală Mersul la școală
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Unii copii nu își găsesc cuvintele pentru a spune ceea ce simt. Activități ca acestea permit copiilor să își exprime sentimentele prudent și să arate ceea ce simt cu adevărat. Îi poți ajuta să-și înțeleagă sentimentele și să ia decizii în funcție de ce ai descoperit.

Sunt fericit, sunt trist: calendarul sentimentelor
Sunt fericit, sunt trist: calendarul sentimentelor

Ai nevoie de puține pentru această activitate:
- o bucată mare de carton colorat
- hârtie colorată
- foarfecă școlară
- adeziv reutilizabil
- boluri mici pentru a trasa cercuri
- un creion

 

Pasul 1: Cu ajutorul unui părinte, desenează un calendar săptămânal cu toate activitățile tale. Fă cele 7 zile ale săptămânii desenând 7 dreptunghiuri. Apoi scrie zilele săptămânii. Luni, marți, ce urmează?

Pasul 2: Acum fă câte un simbol pentru fiecare activitate. Desenează ghiozdane pentru zilele de școală, simboluri muzicale pentru ora de muzică, un copac pentru joaca în aer liber – orice vrei tu. Apoi desenează câteva emoticoane – o față zâmbitoare, una tristă, una haioasă. Acum colorează-le.

Pasul 3: Desenează cercuri în jurul simbolurilor și emoticoanelor, apoi decupează-le. Lui Dino îi place să decupeze, dar este foarte atent cu foarfeca!

Pasul 4: Cu adeziv reutilizabil, lipește ghiozdanele în zilele de școală, muzica pentru orele de muzică, o minge pentru ora de sport și așa mai departe. Împreună cu părinții tăi, lipește emoticoanele pentru a arăta ce simți în legătură cu fiecare activitate. Asta va arăta mamei și tatei sentimentele tale, iar ei te vor ajuta să lămurești lucrurile! Urmărește emoticoanele să vezi dacă se schimbă în timp și de ce s-au schimbat.

 

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!