Activitatea anterioară

Cum să faci un om de zăpadă din șosete

Următoarea activitate
Fii creativ Fii creativ
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  30 min
 • Interior
  Interior
 • years
  Vârsta 3-6 ani
 • heart
  5 / 5

Intră în spiritul Crăciunului făcând acest grozav și micuț om de zăpadă. E foarte simplu – ai nevoie doar de șosete și orez!

Cum să faci un om de zăpadă din șosete
Cum să faci un om de zăpadă din șosete

Ai nevoie de:
- O șosetă veche albă
- O pungă de orez
- 3 benzi elastice
- Material colorat
- Foarfecă
- Lipici pentru textile
- Butoni / mărgele

Pasul 1: Se ia o șosetă albă veche și se taie călcâiul. Ai grijă cu foarfeca! Întoarce șoseta pe dos și leag-o la un capăt folosind o bandă elastică.

Pasul 2: Acum întoarce șoseta înapoi pe față și umple-o cu orez crud.

Pasul 3: Leagă și celălalt capăt cu o bandă elastică, astfel încât șoseta să fie legată la ambele capete. Răsucește mijlocul șosetei obținând astfel două bile, una mai mare ca cealaltă. Bila cea mică va fi capul, iar cea mare va fi corpul omului de zăpadă. Leagă o bandă elastică la mijloc pentru a ține cele două părți separate.

Pasul 4: Folosește bucățica de șosetă pe care ai tăiat-o ca să îi faci o căciuliță, exact ca în imagine. Domnul de Zăpadă va avea nevoie de ea pentru a se proteja de vânt!

Pasul 5: Fă-i o eșarfă mică dintr-o fâșie îngustă de material colorat pentru a-i ține cald la gât. Dublează lungimea materialului și înfășoară-l în jurul gâtului. Cu niște lipici, fixează-i ochii, nasul și gurița omului de zăpadă, folosind butoni și mărgele.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!