Activitatea anterioară

Croiește-ți drumul în întuneric. Speriat? Eu nu!

Următoarea activitate
Depășește temeri Depășește temeri
 • Lucru manual & desen
  Lucru manual & desen
 • duration
  1h
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Foarte des copiii se tem de întuneric. Cu toate astea, nu se tem de întunericul în sine – e mai mult frica de necunoscut. Acest joc face întunericul să pară mai puțin înfricoșător.

Croiește-ți drumul în întuneric. Speriat? Eu nu!
Croiește-ți drumul în întuneric. Speriat? Eu nu!

Ai nevoie de:
- niște carton alb
- un creion
- o foarfecă
- un perforator
- o bucată de șnur
- niște vopsea fluorescentă
- o pensulă

Pasul 1: Începe prin a desena 5 forme pe un carton alb – un pătrat, un dreptunghi, un cerc, un oval și un triunghi. Fă-le mari pentru a le găsi ușor în întuneric.

Pasul 2: Decupează toate formele și fă-le în vârf câte o gaură mică cu perforatorul. Ar fi bine să îți ajuți copilul la partea aceasta pentru că poate fi puțin complicat.

Pasul 3: Pictează formele cu vopsea fluorescentă – vor absorbi lumina și vor străluci apoi în întuneric. Odată ce vopseaua s-a uscat, pune câte un șnur în gaura fiecărei forme.

Pasul 4: Acum urmează partea distractivă! Mai întâi, reasigură-ți copilul că nu are de ce să se teamă și că întunericul poate fi chiar amuzant. Noaptea, agață formele de jucăriile preferate ale copilului tău în timp ce el sau ea așteaptă la ușă. Când ai terminat, stinge lumina și spune-i să găsească jucăriile în întuneric. Ce jucărie a găsit? A recunoscut-o pipăind-o? Dacă vrei, îl poți ține de mânuță primele dăți.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!