Activitatea anterioară

„Bum, cling, bang”: jocul ritmului

Următoarea activitate
Fii creativ Fii creativ
 • Interpretare
  Interpretare
 • duration
  15 min
 • Interior
  Interior
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Dezvoltarea independenței înseamnă să asculți și să reproduci propriile sunete! Sugerează copilului un ritm simplu pe care să îl cânte și repete la volume diferite pe instrumente de percuție create în casă. Își poate crea și el propriul ritm pe care tu apoi să îl reproduci.

„Bum, cling, bang”: jocul ritmului
„Bum, cling, bang”: jocul ritmului

Ai nevoie de: o cratiță mică de metal, o cană de plastic, un pahar de sticlă, o sticlă mică cu o mână de boabe înăuntru, o lingură de lemn, hârtie cartonată, foarfecă, carioci

Pasul 1: Creează-ți propriile cărți de ritm cu ajutorul mamei sau al tatei. Decupează dreptunghiuri pentru cărți și desenează pe fiecare o succesiune de obiecte muzicale, precum o oală, o cană, o sticlă, un borcan și un pahar. Inventează tu o altă succesiune.

Pasul 2: Pune obiectele reale pe o masă și așează-le pe un rând. Așează-te confortabil.

Pasul 3: Alege una din cărți și redă succesiunea lovind obiectele în ordinea corectă cu o lingură de lemn. Începe lovindu-le încet, apoi repede, apoi încet din nou. Apoi totul depinde de tine! Ai intrat în ritm? Compui o melodie? Deja ai căpătat încredere. Bine, de ce nu încerci să cânți ritmul melodiei tale preferate? Apoi încearcă din nou, cântă ritmul încet iar apoi tare. Ce sunet grozav!

Pasul 4: Roagă-ți părinții să compună o succesiune ritmică, să o memoreze și să o reproducă. Puteți face și invers – tu compui o cadență, iar părinții o reproduc. O idee foarte bună ar fi ca părinții tăi să înregistreze sunetele pe care le faci, poate pe un telefon.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!