Joacă după reguli

Fii activ
A învăța să se joace cu ceilalți reprezintă o parte importantă din procesul de creștere. Dar dacă copilul tău nu își așteaptă rândul sau încearcă să trișeze la jocuri? Iată cum îl poți învăța să se joace frumos.
Joacă după reguli

Un joc corect înseamnă să știi să joci după reguli, iar dacă regulile sunt prea complicate, de ce nu le simplifici? În jocul șerpi și scări, urcă pe scări dar ignoră șerpii! Explică regulile înainte ca jocul să înceapă. Un joc corect implică bune maniere și să știi să îți aștepți rândul – asta este mult mai important decât a câștiga! Încurajează empatia cerându-i copilului tău să se gândească ce simte cineva atunci când regulile sunt încălcate sau pierde un joc.
Dacă micuțul tău devine mult prea entuziasmat în timpul jocurilor competitive sau nu îi place să piardă, încearcă un joc de cooperare precum ținerea unui balon în aer. Dar competiția poate fi bună pentru că îl motivează și îl provoacă. Atunci când câștigă, se simte bine în pielea lui, iar când pierde, păi există întotdeauna data viitoare! Pune accent pe fairplay – dacă pierzi poți spune „M-ai bătut! A fost distractiv! Hai să jucăm din nou.” Și nu uita să îl lauzi de fiecare dată când face ceva așa cum trebuie!
Tu când te joci jocuri acasă cu copiii, cum te asiguri că toată lumea petrece momente vesele și liniștite?


Cursa lui Dino cu obstacole

Cursa lui Dino cu obstacole

Află mai multe
Cum să te joci cu copiii tăi

Cum să te joci cu copiii tăi

Află mai multe