Fii activ Fii activ
 • Joc
  Joc
 • duration
  1h
 • În interior & în aer liber
  În interior & în aer liber
 • years
  4-6 ani
 • heart
  5 / 5

Această vânătoare de comori cu pirați este metoda ideală pentru a îmbunătăți abilitățile spațiale ale copilului tău și de a-l învăța să se orienteze – cu o mulțime de monede de aur și hărți cu comori.

Vânătoarea de comori
Vânătoarea de comori

Ura! Ai dezgropat comoara datorită instrucțiunilor, ai îmbunătățit abilitățile spațiale ale copilului tău și capacitatea de a da direcții. Îmbrăcați-vă ca niște pirați și porniți într-o aventură!
Ai nevoie de: Monede de ciocolată (sau altă comoară) Hârtie (opțional: ceai sau o brichetă pentru învechire) Costume de pirați

 

Pasul 1: Copilul tău trebuie să aleagă un loc în casă sau în grădină unde va ascunde comoara (de exemplu: monede de ciocolată).

Pasul 2: Pune-l să deseneze o hartă simplă în care să marcheze locul aurului – dacă vrei să intri cu adevărat în pielea unui pirat, pregătește hârtia pe care vei desena harta pârlind-o la margini sau scufundând-o în ceai pentru a căpăta un aspect vechi.
Pasul 3 (opțional): Roagă-l pe copil să scrie câteva indicii pe bucățele mici de hârtie plasate strategic pe ruta către comoară, exemplu „mergi în bucătărie” sau „uită-te după ușa de la baie”. Ajutorul tău ar putea fi necesar aici.

Pasul 4: E timpul ca micuțul să ascundă comoara acolo unde „X marchează locul” și dacă a scris indicii, să le pună la locurile potrivite.
Pasul 5: Acum e timpul ca el să îți explice ție (sau unui frate) cum poți ajunge la premiu, folosind concepte precum stânga & dreapta, în față sau în spate – s-ar putea să fie nevoie să-l ajuți un pic aici. Îi poți spune să numere pașii dintre indicii, așa va conștientiza mult mai bine distanța și spațiul.

Creează jurnalul familiei tale

Vrei să te mai joci? Descoperă o mulțime de alte activități!